Så kom stjernen til Gødstrup
Siden ’Restaurant domæne’ for første gang slog dørene op for et år siden, har ingen betvivlet seriøsiteten, de skyhøje ambitioner og den ekstraordinært høje standard. Alle, uden undtagelse, har udtrykt stor begejstring efter et besøg i den kuppelformede bygning omgivet af græs og træer i Gødstrup. Nu har folkene bag ’Restaurant domæne’ modtaget den ultimative anerkendelse for deres håndværk.
Restaurant domæne drives af køkkenchef Jens Vincent og restaurantchef Joakim Thomassen, som begge har rødder i den topgastronomiske verden. Ambitionen med deres ’domæne’ har fra starten været at give gæsterne en ekstraordinær helhedsoplevelse med fokus på smag og kvalitet. Så vidt mulig lokale råvarer og producenter, men altid med frihed til at eksperimentere og forfine.
Bag domæne står virksomheden Witt, der har lagt jord, bygning og økonomi til at stable restauranten på benene – med ønsket om at få Midtjylland på det gastronomiske landkort. Makkerparret, Jens Vincent og Joakim Thomassen, har tidligere udtalt, at de ikke ville lade sig styre af en stjerne i Michelinguiden. Men omvendt heller ikke kunne afvise, at det er en anerkendelse, de måske med tiden ville stræbe efter. Her kom den så. Kun ét år efter åbning. Noget af en præstation.
Køkkenchef Jens Vincent
”Det her er fuldstændig vanvittigt! Vi åbnede denne restaurant for lidt over et år siden, og jeg havde ikke turde håbe på det her. Der er så mange ting, vi har nået på så kort tid. Vi har skabt en restaurant, som anmeldere og guides har anerkendt på niveau med nogle af de bedste i landet. Vi har fyldt vores restaurant med lokale gæster fra Midtjylland og foodies fra hele landet – og vigtigst af alt, så er vores gæster glade, når de forlader restauranten.
En Michelinstjerne har aldrig været det endegyldige mål med denne restaurant – men jeg kan simpelthen heller ikke underkende, hvor stor en drengedrøm det her er. Jeg er helt på månen! Jeg er så umådelig stolt af alle, der har været en del af dette projekt indtil videre. En stor TAK til vores dygtige personale, som altid er der og altid yder deres bedste. Min største personlige tak går til Joakim, der fra start har været den perfekte makker i dette eventyr!”
Restaurantchef Joakim Thomassen
”Jeg har, lige fra vi åbnede for lidt over et år siden, ikke været i tvivl om, at Jens’ mad er af en kaliber, der fortjener at blive sammenlignet med de bedste restauranter her til lands og dermed også en oplagt kandidat til en stjerne i Michelinguiden. Men de formår at fastholde så meget mystik omkring deres vurderinger og arbejdsmetoder til, at man aldrig rigtig kan vide, hvad der skal til. Så jeg er så glad og lettet på Jens’ vegne, men også på vegne af alle vores dygtige medarbejdere, der får et velfortjent skulderklap, for deres hårde arbejde.
Jeg føler mig enormt privilegeret over at være en del af Restaurant domæne og vil gerne takke alle fra Witt for at have bakket os op og udfordret os hele vejen. Vi er kun lige begyndt, og selvom stjernen er en milepæl, som det er svært ikke at stoppe op og dvæle lidt ved, så fortsætter rejsen - og forhåbentligt med mange flere skridt foran os end i bakspejlet. Jeg har den bedste rejsemakker i Jens, og glæder mig til at se hvor vejen fører os hen.”
Et udpluk af de mange rosende anmeldelser i løbet af domænes første år:
- Velfortjent global mesterklasse på heden (The White Guide)
- 5 stjerner (Børsen)
- Restaurant domæne nær Herning leverer gedigen gastro-optur (Jyllands-Posten)
- Søren Frank giver fem stjerner: Så kom civilisationen endelig hertil (Berlingske)
- Restaurant domæne sætter Midtjylland på det kulinariske landkort (Gastromand)
Restaurant domæne har faste åbningsdage torsdage, fredage og lørdage.
24. maj 2023
Optimisme hos Witt trods udfordringer
Høje varelagre og mindre købelyst kan mærkes hos distributionsvirksomheden Witt i Gødstrup. Netop offentliggjorte regnskabstal viser en omsætning på 695 mio. og et resultat på 18 mio. efter skat. En nedgang på 33% i omsætning i forhold til sidste år. ... Læs mere
11. juli 2023
Ville du rejse fra Mexico til Tyskland for den helt rigtige pizzaovn?
Det lyder måske vildt, men dét er præcis det, Alejandro Lead fra Mexico gjorde for at få fat på en Witt ETNA Rotante pizzaovn. Læs mere